6 december 2009

Mossa runt mossan

Tänkte göra mig till och sticka en ytterkruka till min ena amaryllis.

Gick inget bra. Alls.

Jag har nog inte försökt sticka sedan högstadiet. Hade några garnstumpar efter farmor hemma, men inga stickor. Försökte i stället med ett par långa rostfria grillpinnar. Det var lite vasst, men efter någon kvart kom jag på hur maskorna skulle läggas upp. Några räta maskor blev det också innan jag gav upp och övertalade maken att följa med till stormarknaden.

En halvtimme senare satt jag i bilen och lade upp nya maskor. Stolt över min nya hobby. Ville väldigt gärna försöka mig på mosstickning. Tror att jag trälade med garneländet i ett par timmar innan jag till slut insåg varför det fortfarande såg ut som rätstickning. De aviga maskorna jag gjorde var inte alls aviga, bara avigt utförd räta maskor.

Tandagnissel!!!

Gogglade på stickning och försökte följa instruktionerna jag hittade, men det hjälpte inte. För vänsterhänta mig blev det helt enkelt för krångligt att försöka förstå och spegelvända. Till slut testade jag slätstickning genom att sticka räta maskor som vänsterhänt i första varvet och räta maskor som högerhänt i andra varvet. En snigel hade kunnat glida sig till Kina bra mycket snabbare.

Nu har jag huvudvärk. Och amaryllisen blänger besviket på mig. Men i morgon ska jag ta nya tag. På lunchen blir det till att handla tjockare garn samt grövre och kortare stickor. Sedan ska jag gå runt på jobbet i jakt efter någon vänsterhänt människa som kan lära mig hur en avig maska ska stickas. Finns ingen sådan får amaryllisen klara sig med rätstickad julstass.

Inga kommentarer: