28 december 2009

Home made

I somras fick maken syn på en helt underbar arbetsbänk på Ikea. ”Den här skulle du ha som planteringsbord”, sa han. Två sekunder senare kom han på att materialet nog inte var så väderbeständigt. Besvikelse, besvikelse. Som att stjäla smågodis från en treåring!

Jag minns inte om förslaget var helt och hållet hans, men innan vi kom ut på parkeringen hade han lovat att bygga ett planteringsbord åt mig. Som namnsdagspresent.

Min namnsdag var den 31 juli – heter Helene i andranamn, men något planteringsbord har ännu inte byggts. Men om ett par månader ska det börja planteras och då är det tänkt att bänken ska vara färdig. Misstänker att maken börjar få lite småkalla fötter, eftersom jag ägnar tiden fram till byggstarten åt att googla ”planteringsbord” och ”potting bench”. Har plockat lite här och lite där och kokat ihop mitt eget.

I dag har jag gjort mitt livs första ritning. Kan redan se hur jag står där i växthuset och skvätter jord i värmen från vårsolen medan yrvakna små bin surrar in och ut genom vädringsluckorna.

4 kommentarer:

Diana61 sa...

Det där planteringsbordet gillar jag! Har du ritat det själv ? Jag har sparat ner det för idé till att kompletera mitt eget planteringsbord som är ett stort klaffbord som är monterat mot väggen till lillstugan och komposterna bakom mig. Nära och bra.

LINDA sa...

Hej!

Kul att du gillar det.

Ja, jag har ritat det själv. Först försökte jag för hand med papper och penna, men jag har visst glömt en del sedan lektionerna i perspektivlära :)

Jag hittade ett ritprogram på nätet och det var riktigt roligt.

Smart med klaffbord. Det var min ursprungliga tanke.

Anonym sa...

Hej :) googlade planteringsbord och hamnade här. Ser ut att finnas massor med rolig läsning, sparar genast "bloggadressen". Kan man få se hur det blev när det blev färdigt, ditt planteringsbord. Vad ska man tänka på när man bygger? Mått? Vad är hon/baljan tänkt till? Ha det gott. Mvh Yvonne

Anonym sa...

Du kommer slå smalbenen i hyllan nertill, eftersom de sticker ut. Alternativt blir det jobbigt för ryggen att stå en bit bort från arbetsytan. I övrigt fint!