
8 december 2012
Hungriga rådjur

5 december 2012
Längtar du efter snö?
Amy, min bästa vän från high school i Texas, är gift med en holländare. Han heter Rob och älskar snö. Just nu har han lite hemlängtan, så i dag har jag spelat in en snöig videosnutt. Kanske kan jag glädja någon mer som längtar efter snö? Men jag gissar att det snöar hos de flesta i dag. Växthuslivet känns väldigt, väldigt avlägset just nu!
OBS! Gå in under kugghjulet och ändra kvaliteten till 720p för skärpa.
Går inte ut i dag!

4 december 2012
Inte odlarväder

PS! Snöar det hos dig också så glöm för allt i världen inte att titta till växthuset. Här blir det nog till att raka ner en del snö från taket.
3 december 2012
Rapport från penséeodlingen

Fast de få som bodde i växthuset är nog mer än döda. Det var 18 minusgrader när jag vaknade i morse, så jag misstänker att upplivningsförsök är lönlöst.
Förra söndagen trodde jag att det var kört även för penséerna inomhus eftersom jag upptäckte bladlöss i odlingen (varifrån kommer egentligen de där små odjuren – har ju inte bladlöss någon annanstans). Klämde nog ihjäl 300 uslingar. Så äckligt! Har gått igenom dem varje dag i veckan och nu hittar jag bara någon enstaka här och där. I går var jag extra noggrann i samband med att jag lade ny blomjord ovanpå jorden de växer i. Någon som vet om det är okej att spreja med såpvatten på så här små plantor?
Hur som helst. Nu är det bara att fortsätta vattna och vänta på blommor. Tänk om någon planta kunde slå ut redan till jul. Det skulle vara så häftigt! Och så som penséerna växer så känns det faktiskt inte helt otroligt.
2 december 2012
Fyllda aprikoser

Det blir en sorts julgodis till – bara för att det är så vansinnigt gott. Grannen gjorde de här aprikoserna till i fredags kväll och de blev min favorit under kvällen. Efter att ha varit i skogen och letat gran på dagen i går och efter en lång timme i badkaret, var det jättemysigt att krypa upp i soffan med dessa. Enkla att göra är de också. Använd torkade aprikoser av den mjuka varianten (riktigt torra går att sjuda i sockerlag i cirka 15 minuter för rätt konsistent). Gör en skåra i aprikosen, fyll den med mascarponeost och doppa i hackade pistagenötter. I dag blir det mer adventsmys hos andra vänner. Med tanke på att det var tolv minusgrader när jag gick och lade mig i går, så blir det nog en dag med inomhuspyssel fram till dess.
Ett annat tips just nu – i alla fall till den som är lika förtjust i julmust som jag – är Nygårda julmust som lagrats på bourbonfat i sex månader. Den sälja i begränsad upplaga på Systemet (musten är alkoholfri) och är så god att i alla fall mina tår krullar sig lite när jag tänker på den.
1 december 2012
Dadlar med nötter och choklad

Prenumerera på:
Inlägg (Atom)