2 december 2012
Fyllda aprikoser
Det blir en sorts julgodis till – bara för att det är så vansinnigt gott. Grannen gjorde de här aprikoserna till i fredags kväll och de blev min favorit under kvällen. Efter att ha varit i skogen och letat gran på dagen i går och efter en lång timme i badkaret, var det jättemysigt att krypa upp i soffan med dessa. Enkla att göra är de också. Använd torkade aprikoser av den mjuka varianten (riktigt torra går att sjuda i sockerlag i cirka 15 minuter för rätt konsistent). Gör en skåra i aprikosen, fyll den med mascarponeost och doppa i hackade pistagenötter. I dag blir det mer adventsmys hos andra vänner. Med tanke på att det var tolv minusgrader när jag gick och lade mig i går, så blir det nog en dag med inomhuspyssel fram till dess.
Ett annat tips just nu – i alla fall till den som är lika förtjust i julmust som jag – är Nygårda julmust som lagrats på bourbonfat i sex månader. Den sälja i begränsad upplaga på Systemet (musten är alkoholfri) och är så god att i alla fall mina tår krullar sig lite när jag tänker på den.
Så mycket fint du bjuder på. Både ätbart och fröjd för ögat!
SvaraRaderaHa en riktigt skön adventstid, Kram Marie
Tack detsamma!
SvaraRaderaKram
//Linda