Komposten??? Nää men Linda... Lägg dem i en påse i frysen istället så har du små tomater att dekorera t ex gratänger med eller lägga i köttfärssås och annat i vinter.
Jag hade nästan två kilo hundreds and thousands över i höstas, som vi inte hann äta upp. De åkte in i frysen så vi har kunnat njuta av dem hela vintern. :)
Tips om tomater: Det jag inte hann med att äta halverade jag och torkade i ugnen. 100 grader tills de torkat ihop lite, möjligen lite salt på. Sedan hade jag en glasburk med en god olivolja, skivad vitlök och lite örter i som jag plockade i tomaterna i efter hand. Då kan man torka i flera omgångar och fylla på i oljan och sedan har man världens godaste "soltorkade" tomater att äta under vintern. :-)
Komposten??? Nää men Linda... Lägg dem i en påse i frysen istället så har du små tomater att dekorera t ex gratänger med eller lägga i köttfärssås och annat i vinter.
SvaraRaderaJag hade nästan två kilo hundreds and thousands över i höstas, som vi inte hann äta upp. De åkte in i frysen så vi har kunnat njuta av dem hela vintern. :)
Hej, Jag har gett dig en liten "award" på min blogg. Kolla: http://frejdastorp.bloggagratis.se. :-)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJag skulle ha sparat dem, eller gjort tomatsås av dem, om de inte redan hade hunnit spricka och ruttna :( Trist, men sant.
Tack Frejda. Ska genast ta mig en titt! :)
Ha en bra dag!
//Linda
Åh, tack Frejda för den trevliga beskrivningen!
SvaraRadera//Linda
Tips om tomater: Det jag inte hann med att äta halverade jag och torkade i ugnen. 100 grader tills de torkat ihop lite, möjligen lite salt på. Sedan hade jag en glasburk med en god olivolja, skivad vitlök och lite örter i som jag plockade i tomaterna i efter hand. Då kan man torka i flera omgångar och fylla på i oljan och sedan har man världens godaste "soltorkade" tomater att äta under vintern. :-)
SvaraRaderaÅh, nu börjar jag nästan dregla. Det låter ju hur gott, mysigt och lyxigt som helst! Tack för tipset!!!
SvaraRaderaSolsken
//Linda