Vem vet vad maj bär med sig så här i början av månaden, men det har börjat bra.
I går var jag på marknad med grannen på andra sidan skogen och hennes barn samt bästa vän. En trevlig utflykt som bjöd på såväl solsken som kylig luft och en och annan snöflinga.
Här hemma har flugsnapparen börjat sjunga och jag såg första svalan på valborgsmässoafton. Jag är faktiskt riktigt nöjd med den allt svalare temperaturen – våren har nästan exploderat de senaste dagarna och jag vill dra ut på den skira tiden så länge det bara går. Vår och försommar är det vackraste som finns.
Fast i går kväll kändes det nästan som sommar. Vi grillade karrékotletter som vi åt med dillkokt färskpotatis, ramslökssmör och årets första sparriskok. Så ljuvligt gott att det nog får bli en repris redan i kväll.
Ingen dålig början, tur det är helg igen ;-)
SvaraRaderaKram Lotta (jag har också plockat med ramslök!)
Men hallå! Har du redan egen färskpotatis? Jag har just fått erbjudande av grannen om några färdiggroddade Amandin (eller liknande) att sätta, men tackat nej av utrymmesbrist.
SvaraRaderaNej, potatisen köpte vi. Potatis är något som vi inte brukar odla :D
SvaraRaderaSolsken
//Linda
Ser gott ut! Hur gör du ramslöksmöret? Jag har också ramslök i trädgårdslandet, redo att skördas. /Susanne
SvaraRaderaVi har haft fantastiska dagar här också, men jag är precis som du lite kluven. Visst är det skönt att stänga dörrarna ut 21.30 i slutet av april. Men det är nog ändå skönare att dra ut lite på det skira :)
SvaraRaderaVi gjorde en ungefär likadan middag häromdan - ljuvlig!
Ha en fin helg! Kram, Carina
Nu blev jag hungrig.Så gott det ser ut.
SvaraRaderaKram.
En måltid helt i min stil. Sparrisen är väl också köpt? Ha en bra helg!
SvaraRaderaSparrisen kommer från mitt sparrisland. Har nog aldrig haft så tidig sparris tidigare.
SvaraRaderaJag kör smör och ramslös samt lite salt i mixern - blir kanongott :D
Otroligt! Grattis! Vi har lerjord så det blir inte något, varken nu eller senare.
SvaraRaderaGuuuud, så gott det ser ut! Ramslök är fantastiskt gott. Själv brukar jag steka sparris och ramslök i lite olivolja och äta till pasta och en rejäl hög parmessan. Det är inte heller dumt. :-)
SvaraRaderaUnderbara maj. Och jag håller med dig - jag tycker det är ganska skönt att temperaturen har gått ner lite så saker och ting itne går så himla fort därute. Man vill ju hinna se och njuta av allt.
Må så gott
Primörer till maten, härligt! Vi har provsmakat vår sparris, men det räckte inte utan vi fick dryga ut med köpt...
SvaraRaderaHa en fin helg!
Ramslök finnes!
SvaraRaderaFlugsnapparen saknas än.
/Anette