tag:blogger.com,1999:blog-4064479889673619600.post3884713319271787622..comments2024-03-06T18:19:11.965+01:00Comments on Växthusliv: Frökakor och buljongLINDAhttp://www.blogger.com/profile/17651372829349470358noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4064479889673619600.post-25631925957501892112017-09-24T23:21:37.037+02:002017-09-24T23:21:37.037+02:00Så imponerad jag blir av att du gör egna frökakor ...Så imponerad jag blir av att du gör egna frökakor och egen buljong. Vilket bra sätt att ta vara på resterna! <br />Allt gott<br />/AnetteRost och rädisorhttps://www.blogger.com/profile/01866473057405077796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4064479889673619600.post-1933296365044523922017-09-22T18:00:40.834+02:002017-09-22T18:00:40.834+02:00Hej igen Linda!
Du frågade om hur jag tagit min ö...Hej igen Linda!<br /><br />Du frågade om hur jag tagit min översta bild. Jag skrev svar hos mig men skrivet även hos dig så jag vet att du ser det. Så här skrev jag:<br /><br />Den översta bilden tog jag genom fönstret i arbetsrummet. Där står en pelargon med röda blommor. Blommorna och de gröna bladen fick bli filter. Jag letade tills jag hittade ett par gluggar där jag kunde få lite skärpa på höstanemonerna. Jag använder ofta blommor eller blad i förgrunden för att få till ett mjukt filter i macrobilderna. Man får experimentera sig fram.<br /><br />Jag kan tillägga att du ska ha det du använder som naturligt filter väldigt nära. Jag brukar säga att jag "kör in objektivet bland bladen". Testa, det är jättekul att leta sig fram och kan bli väldiga aha-upplevelser. <br /><br />Kram AnitaAnitahttp://anitalinder.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4064479889673619600.post-28658118116672231752017-09-22T14:35:23.595+02:002017-09-22T14:35:23.595+02:00Men oj, är det redan dags för talgoxen att komma p...Men oj, är det redan dags för talgoxen att komma på besök. Vilka fina kakor, jag skulle bli överlycklig om jag var en småfågel. <br /><br />Så duktig du är som kokar egen buljong. Och vilket bra tips, att frysa de delar som man skär bort och sedan koka buljong när det finns tillräckligt mycket. Jag har funderat just på att göra egna tärningar att ha i istärningspåsar och nu ser jag att du gör just det. Men jag antar att den måste reducera rätt mycket innan man fryser den, annars blir det väl inte så mycket smak? Men oj så sugen jag blir på att testa. Ska börja samla grönsaksrester redan idag!<br /><br />Ha en skön helg!<br /><br />Kram AnitaAnitahttp://anitalinder.wordpress.comnoreply@blogger.com